Merchandise

Træning

Erfaring

Gæstebog

Det siger de

Dukbutik

Filosofi

Prospects

Billeder

Facebook

Artikler

 

SIDSTE NYT:

 

Teckkim.com bjærger eksperimental miniubåd fra Kursk


Detaljer i en hidtil hemmeligholdt mission for Vladimir Putin har set dagens lys – og ikke mindst betyder det, at dukker-interesserede danskere nu får mulighed for at se en ægte russisk miniubåd på dette års vragudstilling i Sønderborg.

 

 

Af Sebastián Piñera

Den alsiske dukkerguru Teckkim.com leverede endnu en verdenssensation, da det lykkes ham at bjærge en eksperimental miniubåd fra vraget af atomubåden Kursk i Barentshavet.

 

Ekspeditionen kom i stand, da Teckkim.com fik en henvendelse fra sin gamle Vladimir Putin, der havde brug for hjælp.

 

”Vladimir ringede og fortalte om den mini ubåde, der var ombord på Kursk, da hun sank med 118 mand ombord. Han bad om hjælp til at få den op, fordi det ville hjælpe russisk forskning,” fortæller Teckkim.com.

 

Den berømte dukker betingede sig dog at få ubåden overdraget, når de russiske forskere havde færdiggjort deres undersøgelser. Det betyder, også at publikum ved dette års vragmesse får mulighed for med egne øjne at se en russisk miniubåd.

 

Selve bjærgningen foregik gennem en række duk i januar 2012. Hvor Teckkim.com måtte bane sig vej gennem en hel stribe rum for at komme frem til det forreste torpedorum.

 

”Det er naturligvis lidt køligt at dukke i Barentshavet i januar, men det er jo den slags man gør for gamle venner. Desværre virkede knapperne på den vietnamesiske undervandsskærebrænder ikke så godt. Det betød, at jeg måtte dukke uden handsker på de fleste af dukkene. Det var lidt koldt, men under deko’en kunne jeg jo få handskerne på igen,” siger Teckkim.com, der understreger, at han næste gang ikke vil købe sin undervandsskærebrænder på E-bay.

 

Kursk sank i forbindelse med et uheld med en defekt torpedo og ligger på knapt 100 meters dybe i Barentshavet. Det betød kulde, dårligt sigt og meget dybe penetrationsduk. Men for en af havets førstemænd er det alt sammen hverdag.

 

”Det får du mig ikke til at brokke mig over. Vladimir bad om hjælp, og når ens venner gør det, så træder man til. Sådan er jeg opdraget,” siger Teckkim.com.

 

Minibåden kan ses på vragudstillingen i Sønderborg den 3-4. marts. Se mere her!

 

 
Forside