Merchandise

Træning

Erfaring

Gæstebog

Det siger de

Dukbutik

Filosofi

Prospects

Billeder

Facebook

Artikler

 

YES, Han er fundet:

Teckkim.com i live! 

 

Hvaler og kraftig strøm gav en gevaldig tur for den alsiske teck-guru

Af J. Haider, APA

 

”Rygterne om min død er stærkt overdrevne. STOP Hilsen Teckkim.com STOP”

Sådan lød teksten på et telegram, der indløb i Teckkim.com Towers hertil morgen. Telegrammet var afsendt fra Kingston på Jamaica, og få minutter senere lykkes det at skabe telefon-kontakt til Teckkim.com.


”Jeg vil gerne berolige alle mine fans. Jeg har det fint. Det var en hård tur, men jeg klarede den og kommer snart tilbage i vandet,” lyder det fra Teckkim.com.


Han forklarer, at under et duk til vraget af slagskibet HMS Hood, skete der flere uventede ting. Farvandet nord for Island er præget af kraftig strøm og det blev afgørende for Teckkim.com.


”Jeg er vant til at dukke i kraftig strøm, jeg dukker jo meget i Alssund. Men det her var virkeligt voldsomt – det er jo Golfstrømmen, der rammer dig. På vej op fra dukket clipsede jeg mig fast til bundtovet. Desværre var det en DIR-clips fra Halcyon jeg brugte, og den sprang. Strømmen var alt for kraftig til, at jeg kunne skyde en hævesæk op,” fortæller Teckkim.com, der tilføjer at han vil sende en klage til DIR-direktøren Jarod Jablonski.


Den heltemodige dukker havde ingen chancer for at undgå at blive ført med Golfstrømmen op omkring New Foundland og ned langs den amerikanske østkyst.


”Det var ikke ubehageligt. Jeg brugte tiden på at notere positioner på nogle af de ukendte vrag jeg passerede. Jeg vidste, at jeg havde gas nok i rebreatheren, og jeg havde en cola og to Mars-barrer i lommen på min tørdragt. Men jeg var bange for at ende midt ude i Atlanten, når strømmen vendte igen”.


Derfor måtte Teckkim.com tage utraditionelle midler i brug for at blive trukket ud af strømmen og ind i Caribien.


”Jeg begyndte at kalde på hvalsprog. Jeg ved jo ikke, hvad man siger, men jeg hvordan det lyder. Det gør alle som i 1990’erne blev tvunget til at høre en masse Enya i radioen. Når hvalerne så kom, var det jo bare at prøve sig frem. Desværre tog det lidt tid at ramme de rigtigt toner. Men endelig var der en pukkelhval, der forstod meningen og hjalp mig. Den trak mig faktisk næsten 1400 kilometer, mens jeg messede ”Aoirí ar dtús chuala 'n scéal” ind dens blæsehul,” beretter Teckkim.com.


Han tog afsked med hvalen ved Jamaicas kyst, og kunne gå i land uskadt, men træt og sulten efter 10 dages dukning.


”Jeg kunne ikke dy mig, da jeg marcherede ind på det bedste hotel i hovedstaden. Iført min Polar Bear tørdragt gik jeg hen til receptionen og sagde ”My name is .com. Teckkim.com”.  Det virkede, og jeg sidder nu på mit hotelværelse, mens jeg prøver at komme til hægterne”, siger Teckkim.com.


Han understreger, at han rørt over den store interesse for hans skæbne – og at han snarest muligst vil komme i vandet igen til glæde for alle hans fans. Han forventer at dukke omkring Malta senere på året.

 
Forside